recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Despre frica de dentist, cu ZEN Dental

Fobia dentară este fobia pentru vizitele la stomatologie. Se manifestă prin anxietate, tahicardie, transpirație, agitație, panică, unii pacienți merg până acolo încât să amâne tratamentul, cu consecințe nocive pentru sănătatea lor. Este o teamă relativ comună, care afectează, conform datelor de la OMS, Organizația Mondială a Sănătății, 15% din populație.

Ce se poate face pentru a rezolva problema?

În primul rând, lasă pacientul să se simtă confortabil, vorbind cu el calm, cu simplitate și claritate dar mai ales dedicându-i tot timpul necesar pentru a înțelege care sunt problemele lui și cum să le abordezi. Cu alte cuvinte, încearcă sa stabilești o relație de încredere încă de la prima abordare deoarece acest lucru este esențial pentru ca pacientul să se poată întoarce la dentist cu mai putina anxietate.

Această primă abordare este esențială, dar nu suficientă, dacă medicul dentist nu poate sau nu depune toate eforturile pentru a se asigura că tratamentul este fără durere. Astăzi, utilizarea unor instrumente din ce în ce mai sofisticate și cunoașterea tehnicilor de injectare atraumatică combinată cu utilizarea unor anestezice mai eficiente și posibila utilizare a spray-urilor pentru preanestezie au făcut ședința medicului stomatolog nedureroasă în aproape toate cazurile.

În clinica Zen Dental, pe lângă echipamente performante, veți întâlni o echipă caldă și primitoare, atentă la detalii.