recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Tratamente endodontice Cluj-Napoca

Tratamentul endodontic, cunoscut de pacienți ca și tratament de canal, este acea manoperă prin care se îndepărtează pulpa din interiorul rădăcinii dintelui ce poate fi afectată de inflamație sau necroză. După îndepărtarea pulpei dentare din interiorul rădăcinii și coroanei dintelui, canalul va fi dezinfectat și sigilat astfel încât să se prevină o nouă infecție sau reapariția durerii.

 

Endodonția este considerată de mulți ramura stomatologiei ce salvează de la extracție dinții afectați profund de carii sau de simptomatologia dureroasă. Dacă în trecut exista risc de durere în timpul tratamentului endodontic, acum acesta este anulat datorită tehnicilor actuale de anestezie locală. Această manoperă începe cu izolarea dintelui cu ajutorul sistemului de diga, se utilizează ace manuale și rotative pentru îndepărtarea țesutului afectat urmând ca rădăcina dintelui să fie umplută cu substanțe inerte precum gutaperca însoțită de diverse paste. De cele mai multe ori tratamentul endodontic se realizează într-o singură ședință, bineînțeles putând fi nevoie uneori de una sau două ședințe suplimentate, în funcție de dificultatea cazului.

Tehnicile moderne de obturare (umplere) a canalului dintelui, precum obturarea la cald cât și utilizarea instrumentelor de magnificație duc la rezultate superioare în timp, astfel pacienții se pot bucura de prezența dinților lor naturali pentru o perioadă mai îndelungată. Endodonția s-a dezvoltat extraordinar de mult în ultimii ani, iar noi ne bucurăm ca fiind la zi cu noile materiale și tehnologii din aceasta ramură a stomatologiei, putem oferi pacienților șansa la zâmbetul mult visat într-un cadru profesional și confortabil.

dr. Sebastian Matei

medic specialist endodonție
endodonție | tratamente de canal

Tratamente de canal?

Apelează la medici specialiști în endodonție!

COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Întrebări & răspunsuri

Cel mai bun mod de a vă asigura o gură sănătoasă este să urmați o dietă echilibrată și să vizitați regulat medicul dentist, menținându-vă în același timp rutina de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Protejați-vă împotriva problemelor care pot avansa rapid discutând aceste întrebări cu medicul dentist.
Pacienții cu sensibilitate dentară simt durere atunci când consumă alimente sau băuturi calde sau reci, dulci sau acide. Sensibilitatea se întâmplă atunci când smalțul dinților, care protejează de obicei pulpa și dentina dintelui, este subțiat de expunerea repetată la aciditate și la temperaturi extreme. Sensibilitatea poate apărea: - Când gingiile care se retrag. - În urma abrazării dinților în timpul somnului (bruxism). - Dinți zdrobiți sau fracturați. - În urma procedurilor de albire a dinților. - Odată cu implementarea procedurilor ortodonție. - După efectuarea obturațiilor. Discutați cu dentistul dumneavoastră atunci când apare sensibilitatea dentară! Acesta vă va examina dinții afectați și vă vor recomanda tratament pentru a vă reduce sensibilitatea.