recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Întrebări și răspunsuri

Inserarea implanturilor dentare poate fi efectuată numai după finalizarea procesului de dezvoltare a oaselor maxilarului, astfel încât singurii subiecți care nu pot beneficia de acest tip de reabilitare sunt copiii și adolescenții. În ceea ce privește adulții tehnicile chirurgicale moderne permit reabilitarea orală aproape tuturor pacienților, inclusiv celor care au dezvoltat atrofie osoasă severă sau suferă de boli generale asociate (diabet, boli cardio-vasculare).
Înlocuirea dinților lipsă cu implanturi dentare este esențială pentru a evita unele consecințe destul de grave și nu numai dintr-un motiv pur estetic. De fapt, eșecul înlocuirii dinților pierduți provoacă în principal deplasarea dinților și astfel spațiul lăsat de dintele lipsă tinde să fie ocupat de dintele adiacent. Această schimbare creează un dezechilibru în mușcătură și masticație. Mai târziu, apar și dureri în timpul mestecării și inflamații ale articulației temporo-mandibulare.
Este necesar să se facă un diagnostic mai precis. Cu ajutorul profesioniștilor noștri, putem evalua starea parodonțiului. În cabinetul nostru urmărim procedurile de diagnostic indicate de marile asociații mondiale de parodontologie. Realizăm un sondaj parodontal în care, cu un instrument gradat milimetric, evaluam adâncimea șanțului parodontal și evaluăm tipul de gingie prezent în jurul dintelui, împreună cu o verificare a sângerării și a plăcii bacteriene prezente pe dintele însuși. Din această examinare vom stabili prezența sau absența patologiei.
Inserarea unui implant dentar se face sub anestezie locală și nu este dureroasă. După intervenție apare un disconfort local minim (datorită inflamației) dacă pacientul respectă indicațiile postoperatorii recomandate de către medicul specialist chirurg.
Albirea dinților este o manoperă care folosește substanțe atent selecționate în concentrații personalizate și sub controlul cadrului medical. Ocazional, pacienții simt o sensibilitate ușoară, care poate dura de la o zi până la câteva zile după urmarea procedeului însă nu există efecte secundare de durată sau deteriorări ale structurii dentare.
Recomandam să aduceți copilul la cabinet pentru prima consultație încă de la primii dinți erupți. Este important ca prima experiență a copilului dumneavoastră în cabinetul stomatologic să fie una pozitivă, dacă micul pacient se prezintă la medicul dentist strict atunci când îl doare un dinte atunci va asocia durerea cu prezența sa în cabinet, scăzând șansele de cooperare. Afecțiunile dinților temporari vor influența starea dinților permanenți, dinți ce își fac apariția încă de la vârsta de 5-6 ani iar noi încurajăm ședințe de prevenție a afecțiunilor dentare încă de la o vârstă fragedă.
Multe persoane scrâșnesc din dinți când dorm. Scrâșnitul, cunoscut și sub denumirea de bruxism, poate dăuna ireversibil structurilor dentare, lucru care poate duce de la disconfort constant până la pierderea prematură a dinților, dacă nu este tratat corespunzător și la timp. Pe lângă afectarea structurilor dentare, bruxismul mai aduce după sine afecțiuni articulare, dureri maxilare și migrene puternice pe care uneori pacientul nu și le poate explica. Dacă prezentați unul sau mai multe din simptomele enumerate, vă încurajăm să vă programați la o consultație pentru o abordare complexă multidisciplinară în cadrul cabinetului nostru.
Pe lângă aparatul ortodontic fix metalic, cu care suntem toți familiarizați, există și variante mai estetice precum cel din safir. De asemenea, există și varianta de tratament ortodontic prin utilizarea gutierelor de aliniere care sunt transparente și pot fi îndepărtate la nevoie din cavitatea bucală. Nu sunteți niciodată prea în vârstă pentru a începe un tratament ortodontic pentru ca dinții pot fi deplasați la orice vârstă. Dinții pot fi deplasați la orice vârstă, cu ajutorul aparatelor ortodontice. Trebuie menționat totuși că înaintea începerii tratamentului ortodontic propriu-zis este necesară soluționarea celorlalte afecțiuni dentare prezente.
Tratamentul endodontic (scoaterea nervului) este necesar când dintele este afectat de o carie profundă netratată la timp, sau prezintă simptome precum durerea la rece, cald sau dulce. Acesta ne va permite păstrarea dintelui și tratarea ulterioară printr-o obturație / plombă sau coroană dentară. Un tratament corespunzător de canal, realizat de un medic specialist cu aparatura modernă disponibila, va crește substanțial durata de viață a dintelui.
Fațetele dentare au rolul de a reface estetica și funcția dentară. Altfel zis, sunt utilizate pentru a schimba culoarea și forma dinților. Șlefuirea dinților pentru acest tip de lucrări dentare este minimă, mult mai mică față de cea pentru coroane. De asemenea, există și varianta de fațete dentare "no-prep" care nu necesită șlefuirea structurilor dintelui.

Dorești o programare?

click pe buton pentru programare online