recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Ortodonție și aparate dentare Cluj-Napoca

Ortodonția este ramura stomatologiei care tratează poziția incorectă a dinților, îmbunătățind masticația, respirația și estetica. Aceste dezechilibre, numite malocluzii, afectează atât adulții, cât și copiii, provocând, pe lângă probleme estetice și probleme funcționale incluzând de exemplu tulburări ale articulației temporo-mandibulare și tulburări precum durerea de cap, tensiunea articulațiilor sau a mușchilor.

În cabinetul nostru tratăm ortodontic malocluziile atât la adulți cât și la copii prin utilizarea aparatelor fixe sau mobile pentru realiniarea dinților și obținerea unei situații optime.

Aparatele dentare fixe (metalice sau ceramice) reprezinta varianta standard de corectare a anomaliilor dentare, dar foarte multi adulți preferă o variantă estetică, mai putin vizibilă.

aparate dentare Craiova

Tratamentul ortodontic cu alignere

Alinierea dinților gutiere (alignere) transparente, de cea mai înaltă calitate, reprezintă o soluție modernă de tratament în ortodonția actuală. Acest concept s-a dovedit eficient, mai ales în cazul adulților. Confecționate dintr-un material transparent, alignerele sunt aproape invizibile, astfel încât poți vorbi și râde pe perioada tratamentului, fără nici o grijă. Acestea garantează un confort sporit – ca și când nu le-ai avea! Ce o să observi când le vei purta? Alignerele sunt netede și confortabile pentru că nu necesită bracket-uri sau arcuri. Pur și simplu îndepărtezi gutierele fără efort atunci când mănânci, când te speli pe dinți sau când vrei sa efectuezi igiena lor.

Etapele pentru obținerea rezultatului ideal

  • Consultația și discuția cu medicul ortodont pentru a stabili dacă alignerele reprezintă soluția optimă pentru tine.
  • Amprentele: amprentele sunt luate pentru arcadele superioară și inferioară și reprezintă baza stabilirii planului de tratament.
  • Realizarea alignerelor: producerea computerizată a gutierelor se realizează într-un laborator specializat utilizând echipamente de mare precizie.
  • Tratamentul: progresul acestuia este monitorizat cu atenție de către medicul tău ortodont la intervale prestabilite de timp.

dr. Laura Antal

ortodonție și ortopedie dento-facială
ortodonție | ortopedie dento-facială

Ai nevoie de aparat dentar?

Tratamente ortodontice pentru copii, adolescenți și adulți.

COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Întrebări & răspunsuri

Asociația Americană de Ortodonție recomandă un prim consult ortodontic în jurul vârstei de 7 ani. Doar un specialist ortodont îți va putea spune dacă este nevoie de începerea unui tratament ortodontic sau nu.
În medie, perioada unui tratament ortodontic complet este de 18 – 24 de luni, dar depinde foarte mult de fiecare caz în parte și de anomalia care trebuie tratată!
Aparatul dentar nu trebuie sa te sperie când vine vorba despre îngrijirea lui. Poți urmări aici câțiva pași care te vor ajuta să menții o igienă corectă pe perioada tratamentului ortodontic.