recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Tratamente parodontoză Cluj

Boala parodontală este o afecțiune inflamatorie localizată la nivelul gingiei și țesuturilor de susținere a dinților. Ea este cauzată în principal de placa bacteriană, care determină inflamația parodonțiului marginal dar și de tartrul dentar care este un factor determinant al bolii fiind o sursă permanentă de infecție gingivală.

Boala parodontală are o evoluție progresivă, prima etapă fiind gingivita (inflamația gingiilor, sângerări gingivale, respirație neplăcută) iar dacă aceasta nu se tratează la timp evoluează spre parodontită care necesită un tratament mai complex, iar lipsa acestuia poate duce în timp la pierderea dinților.

 

Principalii factori de risc ai bolii parodontale sunt:

  • fumatul
  • cariile netratate
  • obturațiile necorespunzătoare
  • stresul
  • diabetul
  • pubertatea și imunitatea scăzută
  • malpozițiile dentare și lucrările protetice necorespunzătoare.

Încă de la primul simptom recomandăm vizita la medicul nostru specialist parodontolog pentru evaluarea stării cavității bucale în vederea realizării planului de tratament personalizat.

Simptome de parodontită?

Programează-te la o consultație acum.

COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Întrebări & răspunsuri

Cel mai bun mod de a vă asigura o gură sănătoasă este să urmați o dietă echilibrată și să vizitați regulat medicul dentist, menținându-vă în același timp rutina de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Protejați-vă împotriva problemelor care pot avansa rapid discutând aceste întrebări cu medicul dentist.
Depinde - există diferite tipuri de apă de gură. Apele de gură cosmetice au scopul de a împrospăta respirația și de a menține o culoare sănătoasă a dinților, dar conțin fluor pentru a ajuta și la combaterea cariilor. Clătirile terapeutice acționează pentru a ajuta la tratarea afecțiunilor cum ar fi gingivita, sensibilitatea dinților și inflamația. Pentru condiții mai avansate, apele de gură pe bază de prescripție conțin adesea gluconat de clorhexidină pentru a ucide bacteriile care provoacă sângerări, inflamații și formarea plăcii sau a biofilmului.
Pacienții cu sensibilitate dentară simt durere atunci când consumă alimente sau băuturi calde sau reci, dulci sau acide. Sensibilitatea se întâmplă atunci când smalțul dinților, care protejează de obicei pulpa și dentina dintelui, este subțiat de expunerea repetată la aciditate și la temperaturi extreme. Sensibilitatea poate apărea: - Când gingiile care se retrag. - În urma abrazării dinților în timpul somnului (bruxism). - Dinți zdrobiți sau fracturați. - În urma procedurilor de albire a dinților. - Odată cu implementarea procedurilor ortodonție. - După efectuarea obturațiilor. Discutați cu dentistul dumneavoastră atunci când apare sensibilitatea dentară! Acesta vă va examina dinții afectați și vă vor recomanda tratament pentru a vă reduce sensibilitatea.