recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

preventie carii - profilaxie dentara Cluj

De ce să nu amâni vizita la dentist?

Prima regulă pentru a avea puține probleme dentare: nu amâna niciodată vizita la dentist, cea pe care te sfătuiește medical tău să o faci o dată la șase luni.

Frica, timpul, angajamentele sunt motive care te împing să amâni vizita la dentist și intervențiile aferente. În unele cazuri vorbim de simple controale, în alte situații ne referim la mici carii și intervenții minore sau curățarea dinților care pot părea amânate în viitorul apropiat.

Ignorarea memento-ului dentistului tău de încredere este una dintre nepăsările clasice ale pacienților care sunt neglijenți și care cred că ar trebui să apeleze la medicul stomatolog doar atunci când simt un disconfort sau, mai rău, o durere. Nu este cazul, este necesar să se facă controale la 6 luni și în caz de boala parodontala la 3 luni. De aceea nu ar trebui să sari niciodată peste o vizită la dentist.

preventie carii - profilaxie dentara Cluj

Dacă amâni riști să cheltui mai mult

Acesta este un motiv întemeiat să nu săriți nici măcar un control stomatologic la stomatolog, mai ales dacă ideea de bază este că în acest fel sunt evitate cheltuielile inutile. Creșterea timpului de așteptare între vizite nu înseamnă economisire, sau mai degrabă poate părea pe termen scurt. Pe termen mediu și lung, însă, nu.

Devine o investiție nepotrivită. Pentru că ceea ce ar putea fi o problemă simplă de rezolvat poate deveni punctul de plecare pentru o operațiune împovărătoare. Poate ca o carie se agravează până la punctul de a provoca o devitalizare sau chiar mai rău o extracție. În ambele cazuri, cheltuiala va fi mai mare. Fără a uita următorul factor, cel pe care l-am abordat în paragraful următor.

preventie carii - profilaxie dentara Cluj

Evitați imediat problemele complexe

Sunt patologii care nu pot aștepta și care trebuie urmate fără a pierde timpul pentru a evita ce e mai rău. În mod clar, multe situații tind să se agraveze de-a lungul lunilor, cum ar fi cariile sau diferite traumatisme.

De exemplu, ce se întâmplă dacă sângerarea gingiilor este ignorată? Ce se întâmplă dacă trecem cu vederea acumulările de placă și tartru cauzate de lipsa curățării profesionale și periodice a dinților?

Există riscul de parodontită după colț. Mai ales în cazul unei tendințe familiale sau al tendinței genetice. Iată de ce nu trebuie să amâni următoarea vizită la dentist cu o relativă curățare profesională a dinților: doar astfel poți preveni apariția cauzelor care duc la probleme dificile precum parodontoza. Care dacă nu este abordată la timp duce la pierderea dinților.

preventie carii - profilaxie dentara Cluj