recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Profilaxie dentară, prevenția afecțiunilor dentare

Igiena orală este terapia de bază a oricărui tratament dentar, precum și principalul și cel mai important mijloc de prevenire pentru a vă menține gura sănătoasă. Termenul „igienă și profilaxie orală” se referă la întreaga serie de manevre de curățare a cavității bucale concepute pentru a elimina corect și eficient toți factorii capabili să determine inflamația gingivală și cariile dentare.

preventie afectiuni dentare, profilaxie dentara Craiova

Acești factori sunt reprezentați în primul rând de placă și tartru, responsabili de apariția gingivitei care, dacă nu este tratată, poate la rândul său să progreseze și să se deplaseze către țesuturile de susținere ale dintelui, declanșând astfel o boală parodontală reală.

Cu toate acestea, este important, în contextul unei sănătăți orale optime, să existe o legătură între igiena orală profesională periodică (care se efectuează de preferință la fiecare șase luni) și îngrijirea la domiciliu, esențială pentru a garanta curățarea constantă și zilnică a cavității bucale.

dr. Dan Sâncrăian

medic specialist stomatologie pediatrică, medic rezident stomatologie generală
profilaxie dentară | igienă orală

Profilaxie dentară

Prevenția afecțiunilor dentare, te scutește de cheltuieli.

COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Întrebări & răspunsuri

Cel mai bun mod de a vă asigura o gură sănătoasă este să urmați o dietă echilibrată și să vizitați regulat medicul dentist, menținându-vă în același timp rutina de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Protejați-vă împotriva problemelor care pot avansa rapid discutând aceste întrebări cu medicul dentist.
Radiografiile dentare ajută pe medicul dumneavoastră să monitorizeze orice schimbări care s-ar putea întâmpla la dinți între consultații, schimbări la nivel structural care nu se pot observa cu ochiul liber sau schimbări în interiorul dinților. Majoritatea pacienților adulți ar avea nevoie de o radiografii anual și o radiografie panoramică cel puțin o dată la 4, 5 ani. Pacienții cu un risc mai mare, pot avea nevoie de radiografii la fiecare 6 - 18 luni, în funcție de statusul dentar.
Sănătatea dentară variază de la persoană la persoană; o regulă generală pentru pacienții adulți este o consultație o dată sau de două ori pe an, chiar dacă nu simțiți durere, jenă sau alte probleme legate de dinți. În acest fel, vă puteți curăța dinții în mod profesionist în mod regulat și puteți menține o sănătate orală excelentă