recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Protetică dentară Cluj-Napoca

Zâmbetul reprezintă o adevărată carte de vizită pentru fiecare dintre noi. Un zâmbet frumos și sănătos crește stima de sine și lasă o impresie deosebită. Protetica dentară se referă la restabilirea funcțiilor afectate de lipsa unui dinte, a unui grup de dinți sau unei arcade dentare în totalitate.

Cea mai estetica și funcțională metodă de înlocuire a unui dinte pierdut este realizată cu ajutorul implanturilor dentare. În cazul în care această variantă nu este una accesibilă sau nu este indicată din anumite considerente medicale, se poate recurge la terapia protetică prin punți dentare, proteze scheletate sau parțiale.

tratamente laser parodontoza Craiova

Fațete dentare

Fațetele dentare necesită o pregătire minim invaziva a dintelui și permit obținerea unui rezultat estetic superior altor tratamente estetice. Comparativ cu o coroană dentară, procedura de preparare pentru fațetele dentare este mai puțin traumatică pentru dinți, deoarece este sacrificată mult mai puțină substanță dentară. În plus, fațetele ceramice estetice conferă rezistență în timp la forțele masticatorii. Punctul lor forte este însă estetica lor excepțională.

Ce putem obține cu fațetele dentare?

  • dinți mai albi (chiar mai albi decât după albirea dinților)
  • alinierea dentară
  • stabilitatea perfecta a culorii în timp și a suprafeței smalțului
  • mici corecții ale pozițiilor dentare și ale spatiilor interdentare
  • alungirea coroanelor dentare.

Proteze dentare fixe

Poate fi realizată pe dinți naturali sau pe implanturi dentare. Permite restaurarea dinților distruși de procesele carioase sau fracturați, înlocuirea dinților lipsă prin construcția de punți dentare sau reabilitarea arcadelor dentare care sunt complet compromise. În toate cazurile, sunt piese protetice realizate de către un tehnician dentar pe baza planului de tratament realizat de către medicul stomatolog, a amprentelor de precizie și a indicațiilor oferite de către acesta dar și a alegerii designului și materialelor împreună cu pacientul.

Proteze dentare mobile, parțiale sau totale

Acestea sunt piese protetice care înlocuiesc arcadele dentare care sunt parțial sau total lipsite de dinți. Protezele parțiale sunt susținute de dinții rămași prin diverse sisteme speciale de menținere și stabilizare. Pe de alta parte, protezele mobilizabile totale, folosesc drept sprijin doar suportul muco-gingival. Acest lucru conduce la anumite limitări de ordin funcțional ( instabilitate, reducerea capacității masticatorii). Utilizarea implantologiei permite în multe cazuri să se evite acest tip de proteză și să se îmbunătățească stabilitatea și confortul masticator oferit de piesele protetice.

dr. Diana Rîpaș

medic specialist protetică dentară
protetica | fațete & coroane

Dinți lipsă?

Implanturile dentare reprezintă fără îndoială soluția ideală.

COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Întrebări & răspunsuri

Cel mai bun mod de a vă asigura o gură sănătoasă este să urmați o dietă echilibrată și să vizitați regulat medicul dentist, menținându-vă în același timp rutina de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Protejați-vă împotriva problemelor care pot avansa rapid discutând aceste întrebări cu medicul dentist.
Implanturile dentare sunt modalitatea ideală de a înlocui dinții lipsă sau slăbiți. Implanturile sunt permanente și servesc ca o alternativă excelentă la protezele dentare pentru oricine cu gura și maxilarul altfel sănătos. Majoritatea pacienților adulți sunt candidați buni pentru implanturi dentare, deoarece pot ajuta la prevenirea mișcării sau slăbirii dinților rămași.
Radiografiile dentare ajută pe medicul dumneavoastră să monitorizeze orice schimbări care s-ar putea întâmpla la dinți între consultații, schimbări la nivel structural care nu se pot observa cu ochiul liber sau schimbări în interiorul dinților. Majoritatea pacienților adulți ar avea nevoie de o radiografii anual și o radiografie panoramică cel puțin o dată la 4, 5 ani. Pacienții cu un risc mai mare, pot avea nevoie de radiografii la fiecare 6 - 18 luni, în funcție de statusul dentar.