recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

implanturi dentare Cluj, puncti dentare Cluj

Punți dentare vs. implanturi dentare? Ce recomandă ZEN Dental după pierderea dinților?

Cu siguranță, în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți, restaurarea lor protetică devine aproape o necesitate. Motivul? Atunci când lipsesc unul sau mai multe elemente dentare, pe lângă disconfortul emoțional și social și posibila apariție a tulburărilor fonetice (mai ales în cazul dinților anteriori), în timp este posibil să întâmpinați probleme mult mai grave și mai complicat de tratat. .

De altfel, dacă un dinte nu este înlocuit, dinții adiacenți și antagoniști s-ar putea deplasa, odată cu apariția unor dezechilibre dinamice la masticație (mai ales în cazul dinților posteriori), declanșarea unor malocluzii și regresia osoasă care chiar ar putea pune în pericol succesul unei viitoare recuperări.

Restaurarea protetică

Pentru a preveni deteriorarea ulterioară, sarcina medicului dentist este deci să aleagă, împreună cu pacientul, cea mai bună soluție protetică pentru o refacere completă funcțională și estetică a zâmbetului.

Dacă în vremurile preimplantare adoptarea punților era de fapt o alegere aproape obligatorie (cu o implicare ulterioară, necesară, a dinților adiacenți celui(i) de înlocuit), astăzi soluția implantară oferă noi oportunități, și mai ales în cazul dinților unici este considerat acum mai fiabil și mai stabil. Cu toate acestea, fiecare caz trebuie tratat pe cont propriu, iar medicul dentist trebuie să îl studieze și să descrie pacientului avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

implanturi dentare Cluj, puncti dentare Cluj

Ce este o punte dentară?

Puntea este un element protetic care folosește dinții adiacenți celui (sau cei) pierduți, ca „stâlp” de ancorare pentru a umple spațiul edentat intermediar. Înlocuirea unuia sau mai multor dinți prin punți dentare necesită așadar în mod obligatoriu prepararea și protezarea celor naturali adiacenți pentru a fi realizată, iar cel mai mare dezavantaj al acestuia este tocmai marele sacrificiu de substanță nobilă la dinții sănătoși. De asemenea, trebuie avut în vedere că, în prezența unei punți, întreținerea și igiena de către pacient trebuie să fie mai mult decât exactă, iar acumularea excesivă a plăcii bacteriene ar putea compromite, în timp, sănătatea dinților stâlp înșiși și a țesuturilor de susținere.

implanturi dentare Cluj, puncti dentare Cluj

Ce este un implant dentar?

Implantul este o proteză formată dintr-un șurub de titan, care se introduce în osul maxilar sau mandibular pentru a juca rolul de „rădăcină artificială” de care poate fi conectată o coroană dentară prin cimentare sau înșurubare. Această soluție, spre deosebire de punte, nu necesită sacrificarea altor dinți naturali pentru a-i înlocui pe cei lipsă, ci necesită o mică intervenție chirurgicală și o cheltuială inițială mai mare, pentru rezultate mai bune din punct de vedere estetic și funcțional.