recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Stomatologie pediatrică în Cluj-Napoca

Pedodonția, sau stomatologia pediatrică, este o disciplină care se adresează pacienților care sunt încă în perioada de dezvoltare - stomatologie copii. Scopul pedodonției este tratarea și mai ales prevenirea patologiilor dentare ale copiilor.

Sfaturi pedodonție / stomatologie copii

De o importanță fundamentală în acest domeniu, pe lângă prevenire, este educarea copilului în ceea ce privește igiena orală adecvată. În cabinetul nostru colaborarea cu cei mici este esențială: dialogul, o abordare prietenoasă, încrederea sunt parte integrantă a terapiei pentru copil. De fapt, echipa noastră încearcă să relaționeze cu pacientul pediatric în cel mai bun mod posibil pentru a face din experiența de la dentist un moment pozitiv.

Îngrijirea dinților de lapte este foarte importantă deoarece aceștia joacă mai multe roluri fundamentale precum menținerea spațiului și ghidarea erupției dinților permanenți.

Sigilarea dinților, cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor

Sigilările dentare reprezintă un tratament modern de prevenție, folosit împotriva apariției cariilor, ce poate fi realizat atât pe dinții temporari, cât și pe cei permanenți. Studiile realizate de Asociația Americană de Stomatologie arată că riscul de apariție a cariilor pe molarii permanenți scade cu până la 80%

Sigilările dentare se efectuează:

  • Pe suprafața molarilor și premolarilor, aceștia fiind dinții care prezintă un relief ocluzal mai proeminent. De aceea, sunt și cei mai predispuși la apariția cariilor, pentru că favorizează acumularea plăcii bacteriene
  • În cazul pacienților care vor urma un tratament cu aparat dentar.

 

Procedura de sigilare a dintelui acționează ca un scut protector care blochează depunerea alimentelor și a bacteriilor. Realizată pe dinții temporari tineri, sigilarea dentară medicală protejează dinții de apariția cariilor, care pot afecta și dinții permanenți. În cazul dinților permanenți, este de preferat ca sigilările dentare să se facă la scurt timp după erupție, dar poate fi realizată și mai târziu, dacă dinții nu au fost afectați de carii.

dr. Dan Sâncrăian

medic specialist pedodonție și stomatologie generală
stomatologie copii | pedodonție

Cauți un zâmbet de copil?

Programează-te acum la o consultație cu un medic pedodont.

COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Întrebări & răspunsuri

Un zâmbet frumos, cu dinți albi și curați, este un stimulent imens al încrederii de sine. Majoritatea oamenilor experimentează o anumită decolorare a dinților de-a lungul anilor, fie de la petele de suprafață, fie de la cele interne. Puteți să "tratați" petele cauzate de cafea, vin, tutun și alimente pigmentate cu albire la domiciliu sau faceți în mod regulat albire dentară profesională.
Sănătatea dentară variază de la persoană la persoană; o regulă generală pentru pacienții adulți este o consultație o dată sau de două ori pe an, chiar dacă nu simțiți durere, jenă sau alte probleme legate de dinți. În acest fel, vă puteți curăța dinții în mod profesionist în mod regulat și puteți menține o sănătate orală excelentă.