recomandă ZEN Dental:

Google și Facebook

Tratamente odontologie Cluj-Napoca

Stomatologia restaurativă include o serie de proceduri pentru păstrarea sau restabilirea funcțiilor normale ale dinților în urma leziunilor cauzate de carii sau fracturi traumatice. Stomatologia conservativă își propune să trateze dinții afectați de procese carioase ocupându-se, într-o etapă ulterioară, de reconstrucția dinților folosind materiale de obturație (rășini compozite, cimenturi ionomer de sticlă). În cabinetul nostru utilizam materiale compozite de cea mai înaltă calitate pentru a le oferi pacienților rezultate cât mai estetice și de durată.

Inlay-urile: obturații realizate în laborator, cimentate în cavitatea pregătită anterior în dinte. Indicația este atunci când trebuie să efectuăm o reconstrucție mare a unei părți lipsă a dintelui. Acestea pot fi realizate din material compozit sau ceramică.

În ceea ce privește extracția, aceasta reprezintă o intervenție de necesitate, totul depinzând de complicațiile cariilor, traumatismele dento-maxilare (dacă este cazul) sau parodontopatiile marginale. Există cazuri în care tratamentul endodontic este imposibil, fiind necesară apelarea la chirurgia ajutătoare, de exemplu:

  • chiuretaj periapical – acesta presupune procesul de chiuretare a țesuturilor patologice de la vârful rădăcinii
  • rezecția apicală – aceasta presupune procesul de îndepărtare a vârfului rădăcinii. Apoi, urmează chiuretarea propriu-zisă a țesutului patologic din jurul
  • rădăcinii dintelui.
  • amputația radiculară – reprezintă o tehnică chirurgicală care poate fi folosită pentru conservarea unor molari a căror rădăcini sunt irecuperabile din cauza unui proces inflamator osteo-parodontal.

Avantajele inlay-urilor

  • Estetica foarte bună
  • Precizie ridicată în închiderea marginală
  • Durabilitate excelentă în timp
  • Biocompatibilitate optimă.

dr. Dan Sâncrăian

medic specialist stomatologie pediatrică, medic rezident stomatologie generală
odontologie | carii & obturații

dr. Sebastian Matei

medic rezident endodonție
odontologie | carii & obturații

Tratamente de canal?

Apelează la medici specialiști în endodonție!

COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Întrebări & răspunsuri

Implanturile dentare sunt modalitatea ideală de a înlocui dinții lipsă sau slăbiți. Implanturile sunt permanente și servesc ca o alternativă excelentă la protezele dentare pentru oricine cu gura și maxilarul altfel sănătos. Majoritatea pacienților adulți sunt candidați buni pentru implanturi dentare, deoarece pot ajuta la prevenirea mișcării sau slăbirii dinților rămași.
Cel mai bun mod de a vă asigura o gură sănătoasă este să urmați o dietă echilibrată și să vizitați regulat medicul dentist, menținându-vă în același timp rutina de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Protejați-vă împotriva problemelor care pot avansa rapid discutând aceste întrebări cu medicul dentist.
Pacienții cu sensibilitate dentară simt durere atunci când consumă alimente sau băuturi calde sau reci, dulci sau acide. Sensibilitatea se întâmplă atunci când smalțul dinților, care protejează de obicei pulpa și dentina dintelui, este subțiat de expunerea repetată la aciditate și la temperaturi extreme. Sensibilitatea poate apărea: - Când gingiile care se retrag. - În urma abrazării dinților în timpul somnului (bruxism). - Dinți zdrobiți sau fracturați. - În urma procedurilor de albire a dinților. - Odată cu implementarea procedurilor ortodonție. - După efectuarea obturațiilor. Discutați cu dentistul dumneavoastră atunci când apare sensibilitatea dentară! Acesta vă va examina dinții afectați și vă vor recomanda tratament pentru a vă reduce sensibilitatea.